Glitch?

Post Reply
User avatar
AudioArtist
Posts: 251
Joined: Tue Dec 28, 2010 4:33 am
Location: NC, USA

Glitch?

Post by AudioArtist » Wed Dec 29, 2010 4:38 am

Hello everyone,

I was working on a new tune today using some of the excellent new tricks and tidbits I've found here and I ran into a problem that hasn't happened to me in awhile.
After a certain point in working on the tune one of my synths locks onto whatever the last note played was. So when I have a segment where one of the synths should drop out I have instead a droning note. :lol:
Is this a glitch or am I just missing something obvious?
If anybody has experienced this and knows what I may be doing wrong I would appreciate it!
Well back to making music.

-Gabriel-

User avatar
Decktonic
Posts: 1016
Joined: Wed Mar 10, 2010 7:00 am
Location: USA
Contact:

Re: Glitch?

Post by Decktonic » Wed Dec 29, 2010 9:51 pm

this has happened to me, it has to do with certain settings that deal with sustain, release, and delay, it also happens that certain settings on an instrument will carry over pattern changes and change the sound of another patch on the same instrument in the following pattern... it's really annoying and it tends to be one of the quirks of the synthesizer that I have to work around.
THISISDECKTONIC.com | [url=ttp://soundcloud.com/decktonic]latest tracks[/url] | releases

User avatar
Cfgk24
Posts: 291
Joined: Sat Dec 11, 2010 8:03 pm

Re: Glitch?

Post by Cfgk24 » Wed Dec 29, 2010 11:39 pm

This can sometimes be used to advantage. . . .you can get more than 4 synth waves at once.....

User avatar
AudioArtist
Posts: 251
Joined: Tue Dec 28, 2010 4:33 am
Location: NC, USA

Re: Glitch?

Post by AudioArtist » Thu Dec 30, 2010 3:41 am

Decktonic- it has to do with certain settings that deal with sustain, release, and delay
That's what I noticed too, if I just barely turn down the sustain it fades out.....then comes right back again the next time I hit stop. :P
Cgfk24- This can sometimes be used to advantage. . . .you can get more than 4 synth waves at once.....
Interesting idea, but I don't know how to make it happen.

Thanks for the input, I'll have to watch out for those patch carry-overs too.

-Gabriel-

User avatar
Cfgk24
Posts: 291
Joined: Sat Dec 11, 2010 8:03 pm

Re: Glitch?

Post by Cfgk24 » Thu Dec 30, 2010 9:53 am

I'll try and post a sample later.. . . .

Noiseman
Posts: 47
Joined: Fri Jul 02, 2010 3:52 pm

Re: Glitch?

Post by Noiseman » Mon Nov 21, 2011 10:18 pm

it has happened to me, but not with good sounds...
tha carry over is usually something nefarious that i have to go around.
if it ever was something cool i didn't notice and probably still don't. wouldn't know what to tweak to make it happen.

examples would be welcomed!

User avatar
DS-10 Dominator
Site Admin
Posts: 1390
Joined: Sat Feb 27, 2010 1:20 am
Location: Amsterdam, Netherlands

Re: Glitch?

Post by DS-10 Dominator » Tue Nov 22, 2011 12:25 am

I think we have quite some of that weirdness on the auxpulse album http://auxpulse.bandcamp.com
on the track Transgressive for example.
soundcloud.com/auxpulse soundcloud.com/ds10dominator

User avatar
WMRhapsodies
Posts: 211
Joined: Thu Mar 04, 2010 7:23 pm
Location: Barcelona, Spain

Re: Glitch?

Post by WMRhapsodies » Thu Nov 24, 2011 1:30 pm

This has never happened to me...Damn!

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests